tirsdag 5. oktober 2010

It ain't what you do, it's the way you do it!

Denne tittelen er fra en gammel sang, men jeg skal ikke drive med musikkanmeldelse i dag...

Ofte oppmuntrer jeg klienter til å utforske nye ting å gjøre - gjerne noe som gir en positiv og god opplevelse. Det kan være snakk om kontakt med andre mennesker, utforske sine egne, fysiske grenser, realisere en drøm eller helt andre ting som klienten oppfatter som positivt.

Noen ganger blir det ikke en positiv opplevelse, men tvert imot sterkere symptomer. En god venn og terapeut-kollega, Sue Nevitt i England opplevde dette i sin egen prosess med å bli frisk:

Når jeg begynte å gå igjen i løpet av prosessen med å bli frisk startet jeg forsiktig med 10 minutter. Deretter øket jeg gradvis til 15, deretter 20. Når jeg hadde kommet så langt at jeg var i stand til å klare 30 tenkte jeg at dette er fantastisk. Jeg går hver dag for å komme i form, samtidig som jeg går ned i vekt. Jeg hadde en oppgave å gjøre. Så en dag var jeg ute av stand til å bevege meg!.  Alarm-responsen var på for fullt idet jeg skulle ut på en tur.

Jeg valgte å gi blaffen i hele oppgaven jeg hadde laget meg og gikk ut uten å ta hensyn til noe som helst . Jeg stoppet hos en venn for en kopp kaffe, gikk til parken for å se på barna som lekte, og til stranden og kjøpte en is. Jeg gikk i 2 timer og følte meg fantastisk.

Når jeg var forsiktig var jeg fortsatt i 'sykdoms-identiteten' og forsøkte å gjøre oppgaven min av helt feil grunn. Når jeg gikk for å ha det gøy hadde jeg ingen begrensninger eller symptomer i det hele tatt.


Det er kanskje ikke en hel rekke med 'må-ting' som gjør at vi har det bra og er friske, men heller at vi lever i øyeblikket og stoler på vår indre, medfødte veileder - Bodymind.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar