tirsdag 17. april 2012

Å gjøre ingen ting

De fleste av oss er vel opptatt med å gjøre ting hele tiden. Noe er interessant, og noe er kanskje kjedelig, utfordrende, vanskelig, lett osv. Vi fyller tiden vår med "noe", og finner det ganske naturlig. Det har faktisk blitt så naturlig å holde på med noe hele tiden at mange har problemer med å stoppe opp og gjøre ingen ting.

Med "ingen ting" mener jeg ikke at vi gjør uviktige eller uvesentlige ting. Jeg mener heller ikke - som de fleste foreldre har hørt fra barna - "jeg gjorde ingen ting, jeg!"

Det jeg mener er faktisk å ikke gjøre noe - bare være, bare eksistere - og legge merke til det.

I min forrige Yogatime fikk vi dette som hjemmelekse. Sitte rolig i minst 5 minutter og ikke gjøre noen ting - bare ha sansene åpne, ikke tenke på noe, ikke vurdere, ikke analysere. I praksis er dette mer krevende enn man skulle tro - i hvert fall til å begynne med. Trening hjelper.

Gjør gjerne et forsøk. Sett deg godt til rette, legg merke til pusten din, registrer gjerne hvilke lyder du kan oppfatte - og gjør dette i minst 5 minutter. Om tankene forsøker å ta deg med ett eller annet sted - bring oppmerksomheten vennlig tilbake til pusten og fortsett. Lykke til!

Om du skulle trenge litt assistanse, så oppdaget jeg at Facebook har en interessant sak. Sjekk den gjerne ut!