torsdag 31. desember 2020

Nytt år - igjen...

Det er lenge siden jeg skrev noe på disse sidene - faktisk et helt år. Da er det kanskje på tide med en oppdatering....

Veldig mye har skjedd i løpet av 2020 - og jeg skal konsentrere meg om det som har skjedd med oss og våre aller nærmeste.

Som jeg nevnte for et år siden, så ble det flytting til nytt hus i sommer. Byggingen gikk raskere enn planlagt, og Mesterbygg Østfold jobbet godt. I slutten av juni (ca. 2 måneder tidligere enn avtalt) kunne vi overta det nye huset i Brekkestubben 6.

Før overtagelse hadde vi i flere måneder forberedt flyttingen. Det kom containere på gårdsplassen (Tore skulle jo også rydde og flytte), og alle de vanskelige avgjørelsene - beholde eller kaste - måtte tas. Rom for rom ble pakket i esker og satt klar til flytting. Utrolig hvor mye som har blitt tatt vare på i løpet av mange år.

Så startet selve flyttingen. Tore stilte sin slitte Opel kassebil til disposisjon, og Vegard kom med stor bilhenger. Vi kjørte flere lass - noe til mellomlagring hos Vegard, og noe direkte til det nye huset. Stadig flere ting kom på plass i Brekkestubben, og huset begynte sakte å ligne på et nytt hjem. Fortsatt mange krevende avgjørelser - vi hadde jo tatt med mye mer enn det vi kunne få plass til. Garasjen ble fylt opp med flyttekasser og ting som ikke kunne plasseres med en gang.

På Holm ble det stadig mindre igjen, og nye eiere (Lillian og Egil) begynte å gjøre seg kjent på eiendommen. Hestene som de har fikk havn bak sidebygningen, de innredet stall og begynte å flytte saker og ting. Vi hadde mange interessante samtaler med de nye eierne. Så - den 21. august var Spydebergveien 242 ryddet, og vi kunne levere nøklene til nye eiere. Litt rart, men det kjentes faktisk veldig greit! Godt å kunne konsentrere seg om ett sted og få det slik som vi ønsket.

Videre utover høsten og vinteren kom stadig mer på plass i det nye huset.  I garasjen ble det isolert og innredet en "bod" - eller mer presist - et "datarom" med lager, arbeidsbenk og mye unyttige data"dingser" som jeg kanskje kan få bruk for (men sannsynligvis ikke). Nye rutiner i heimen kom så smått på plass og daglige aktiviteter opptok stadig mer av hverdagene. 

Aud er fortsatt trofast på treningssenteret 3 formiddager i uka og har jobbet målbevisst for å få ting på rett plass i det nye hjemmet. Vi har ikke vært enige hele veien, men hun er dyktig til å få det til å se pent ut. 

Jeg jobber fortsatt som Yogainstruktør på Skiptvet Treningssenter. Fullbookede timer utover høsten gjorde at vi utvidet fra 2 til 3 økter i uka (hver på 90 minutter). TaiChi og Yoga med Spiros i Askim har også fortsatt. Terapijobbingen har det imidlertid blitt stadig mindre av. Nå er det nesten bare konsultasjoner på telefon. Datajobbingen har holdt seg ganske stabil eller tatt seg litt opp. Føler at det er greit å ha noen slike jobber, og ekstra hyggelig når det er mulig å hjelpe folk med dataproblemer.

Nå, ved slutten av 2020 vil jeg gjerne si en hjertelig takk til Vegard og Tore som har vært til stor hjelp og støtte i flytteprosessen. En spesiell takk også til Julie (nest eldste barnebarn) som var med som Vegards assistent under hele el-installasjonen i det nye huset.

Tar med noen bilder fra et julepyntet, nytt hjem....

Om noen timer skriver vi år 2021. Ingen av oss vet hva året vil bringe - heldigvis.

Vårt håp for det nye året er at vi klarer å bli bedre kjent med alle hyggelige naboer som vi har fått nå. Dette er en helt ny situasjon for oss, og vi håper på mange hyggelige besøk.

Et sitat fra min tidligere sjef, Vebjørn Tandberg (Tandbergs Radiofabrikk) - som han avsluttet sin årlige  juletale med: "Da håper jeg at det nye året vil gi oss mange utfordringer - slik at vi kan utvikle oss og trives!"

Godt nytt år!

 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar