lørdag 31. desember 2022

... "og takk for det gamle"

 Ja, da er det kun noen få timer igjen av året 2022 - selv om naturen startet sin nye, årlige syklus for 9 dager siden, I natt endres årstallet til 2023, og vi legger 2022 bak oss.

Mange tanker dukker opp i forbindelse med dette. Hvordan ble 2022 for meg, for deg og for oss alle - og hvordan kommer 2023 til å bli? Det siste vet vi (heldigvis) ikke noe om, og det første vet vi mye om, men vi får likevel ikke gjort noe med det. Kanskje like greit?

Om jeg ser litt tilbake på året som er i ferd med ta slutt, så skjedde det mye: 


Forsøker jeg å se framover i 2023 blir det egentlig bare spekulasjoner eller mål å jobbe mot (også kalt nyttårsforsetter). Slike mål / nyttårsforsetter har en tendens til å bli glemt eller "koke bort" - kanskje fordi de fleste slike mål både er lite konkrete og vanskelig å vite om man har nådd eller ikke. Om man f. ex. har som mål å komme i bedre form eller gå ned i vekt - hvordan vet man om man har oppnådd dette målet? Et nyttårsforsett bør derfor være konkret og målbart.


Så var det mine (målbare?) mål for 2023:

  • Jeg skal dra på yogaferie til Hellas  - 
  • Jeg vil bruke mer tid på venner og familie (ja, dette er ikke målbart.... men utrolig viktig!!)  
  • Jeg vil fortsette å gå minst 6000 skritt hver dag.  
  • Jeg vil kunne stå i minst 30 sekunder i yogastillingen "Skorpionen."  
Som nevnt har jeg erfart at familie og gode venner er utrolig viktig for å ha det bra. Jeg vil derfor takke hver enkelt av dere for at du er der, at du tar deg tid til en prat eller et besøk, at du lytter og at jeg kan stole på deg. Jeg håper også at jeg kan være der for deg på samme måte. Takk!

Mange ønsker om et godt, nytt år til dere alle!

-Olaf

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar