søndag 29. mai 2011

Mental kraft

NRK-programmet Schrødingers katt den 5. mai handlet om den kraften og påvirkningen tankene våre har på mange av prosessene i kroppen vår. Det ble vist sterke eksempler på hva meditasjon og mentalt fokus kan bety for hvordan vi reagerer på ting vi utsettes for.

En person som ble utsatt for UV-stråling på begge armene laget seg et mentalt bilde av den ene armen som veldig kald og den andre som veldig varm. Den 'kalde' armen ble mindre solbrent..... Hele programmet vat tidligere tilgjengelig på NRKs nettsider, men er nå, dessverre tatt bort (pr. juli 2018)

Dette pprogrammet gjorde et sterkt inntrykk på meg, og ikke uten grunn. Tidkigere samme dag hadde jeg en klient - en ung kvinne. Hun hadde  jobbet bra for å blik kvitt kronisk utmattelsessyndrom som hadde plaget henne en tid. Denne gangen fortalte hun at hun ikke hadde fått jobbet som hun ønsket fordi hun ikke hadde vært i form. En "famlilesvakhet" - allergi - hadde satt henne delvis ut av spill. Legen hadde gitt henne medisiner, men både allergien og bivirkningene fra medisinene gjorde fomen heller dårlig.

I Reverse Therapy jobber vi med kroppens indre veileder, Bodymind, som forteller oss hva som er bra for oss, hva vi bør si eller gjøre i ulike situasjoner for å ha det bra. Det er også mulig - men mer krevende å benytte dette "motsatt vei". Jeg lærte henne en mental teknikk for å fortelle Bodymind om å instruere imunforsvaret om at det ikke trengte å reagere på pollen slik det gjorde nå. Med andre ord å få immunforsvaret til å få på plass et progrem som ikke feilaktig reagerte på pollen. Jeg oppmuntret henne til å gjenta dette noen ganger de nærmeste dagene.

Sist uke var hun tilbake til en ny time. Jeg spurte henne om allergien. "Den er borte" forteller hun. "Bruker du medisiner?" spurte jeg. "Nei, jeg har sluttet med dem", var svaret. Det er unødvendig å fortelle at dette var et sterkt øyeblikk.

Spørsmålene som dukker opp er selvsagt om dette var tilfeldigheter eller om de stoffene hun var allergisk overfor ikke var der lengre. Jeg vet ikke, og jeg får kanskje ikke vite det heller. Om jeg sammenholder denne opplevelsen med det nevnte TV-programmet virker det hvertfall sannsynlig for meg at Bodymind denne gangen valgte å slå av den allergiske reaksjonen.

Har du opplevd noe lignende? Legg gjerne inn kommentarer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar